első nap

 2010.11.22. 16:57

Mintha nem is NYC-ben lennék...speciel nincs fűtés és meleg víz a lakásban. Kicsit ijesztő még számomra is, hogy ahova megyek ott elmegy a meleg máshova... Reméljük, hogy hamarabb megoldódik, mint Budapesten...

Az első napomon nagyon sokat sétáltunk. Elmentünk a Hudson River Parkhoz. Ez a része Manhattan-nek nem feltétlenül a legjobb környékek közé tartozott, de mostanság nagyon népszerű. Szépen rendbe hozták (21 millió dollárt költöttek rá), ahogyan itt szokás összefogtak, összedobták a pénzt, beszállt az önkormányzat és teremtettek egy jó kis szabadidő parkot.

Innen besétáltunk Meatpacking-be, a West Village-be. Ez valaha ipari - főleg húsfeldolgozó - üzemekből állt. Itt található a Jobbágy húsfeldolgozó üzem is. Most a város egyik legdivatosabb kultúrközponttá nőtte ki magát. Sok-sok híres divattervezőnek itt van üzlete, akár egy húsbolt mellett is. Elég sajátos látvány...

Itt először a The Highline-hoz mentünk. Nagyon tetszett, hogy a látszólag hasztalan dolgokat hogyan tudják mégis izgalmassá tenni. Ennek a vonatnak a vonala sokáig vitatott volt, milyen sorsa jusson. Aztán gondoltak egyet és csináltak belőle egy parkot, ahol sok-sok kulturális és egyéb programot rendeznek. 

Benéztünk a Chelsea Market-ra. Ez egy régi gyárépületben van, amit felújítottak és egy igazán kiváló piacot hoztak létre, ahol tényleg mindent lehet kapni, mostanság leginkább tököt... 

Innen a Union Square-re mentünk, ahol minden szombaton Farmer's day van. Ipari mennyiségű zöldség-gyümölcs, sajtok, sütemények, húsok amerre a szem ellát. Persze, a gagyi sem maradhat el...Buddhától a I love NYC polóig, minden van.

Akkor aztán megpihentünk egy kávéra a Yaffa Caffé-ban. Erőt gyűjtöttünk, addigra már vagy 15 km-t is mentünk, ha nem többet. De innen már nem volt (olyan) sok hátra. Elsétáltunk Little Italy-hoz és Chinatown-hoz. Ez lassan egy és ugyanaz. A kínaiak és a keletiek terjeszkednek. Egyre kevesebb az olasz étterem, bolt.

Úgy döntöttünk, hogy maláj konyhát kívánunk, így be is tértünk a MONJA nevű elég híres kis helyre. Nagyon jó áron lehet ott vacsorázni, állítólag nem is nagyon értik, hogyan tudják kihozni ennyiért az ételeket.

Az egészen elképesztő hogy hogyan tudnak a semmilyen kis helyekből, amik tulajdonképpen lepukkantak - zseniális helyeket csinálni...és bizony tudnak. :)

Innen már haza vezetett utunk, egy gyors lepakolás, és utána azért még egy jó sör csak lecsúszott... :)

Annyira szeretném élvezetesebb leírni, de valahogy ennyi mindent nem lehet...azért, ha nem unjátok el, akkor olvassátok... :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://norcifromnyc.blog.hu/api/trackback/id/tr272465878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása