utolérem magam...

 2010.11.29. 16:18

Annyira gyorsan telnek a napok, hogy alig tudom követni, hogy milyen nap van. Ma van az utolsó teljes napom nyújorkban. Nem bánnám, ha maradhatnék még...egy jó ideig. 

Régóta nem jelentkeztem. Most megpróbálom összefoglalni, hogy mi történt abban a négy napban, amíg csendesen vegetáltam blogügyileg. 

Csütörtökön hálaadás volt. Itt ez az egyik legnagyobb ünnep. Óriásit sétáltunk, ez már bevett szokás lett. Sok-sok mérföld van már a lábunkban. Megint csináltunk egy dél-észak és vissza Manhattant.

Walter csak 6 körül került a sütőbe, mert elhúzódott a séta. Úgyhogy vártunk is rá nem keveset, de abban biztosak voltunk, hogy ha álmatlan éjszakánk is lesz, akkor is muszáj Waltert megízlelni. Megérte várni. Nagyon-nagyon jól sikerült. Martha Stewart büszke lett volna ránk. Walter vereset is kapott. Nagy köszönet érte SzCs-nek! :)

Pénteken black friday volt. Ez azt jelenti, hogy az egész USA elmegy vásárolni, vannak üzletek, melyek hajnalban nyitnak. Ezen a napon a legnagyobb a kiskereskedelmi forgalom. Ez látszott is, minden lépés egy küzdelem volt. 

Szombaton újabb túrára indultunk. A Katz's Delibe vitt az első utunk, a reggelit és az ebédet összekötöttük. Ez egy igazán kultikus hely. Ennek megfelelően egy gombostűt sem lehetett leejteni. De nem adtuk fel, kivártuk a pastrami szendvicset. Nem is tudtam levegőt venni egy ideig, a szendvics elnyomta a tüdőm...őrületes mennyiség volt. Innen indult útjára a nagy túra. lesétáltunk a Battery Park-ba, onnan Ferry-vel megnéztük a Lady-t, sétáltunk még egy nagyot Staten Island-en. Onnan vissza, még egy kis kocsmázás...

Vasárnap Coney Island-re utaztunk ki. Nagyon jó volt látni az óceánt. Meg egyáltalán a vízparton lenni, mindezt gyönyörű időben. Mondjuk pont olyan volt, mintha Moszkvába utaztunk volna. Nagyon sok orosz van ezen a környéken, szinte csak orosz beszédet hallani a parti sétányon. 

Innen felmentünk - majd egy órás metróúttal - Uptownba, és onnan bandukoltunk haza, egy kis megpihenéssel a "kult" BBar-ban. Már sok üzlet karácsonyi öltözékben van, és a kirakatok hihetetlenek. Kisebb városokat építettek fel bennük. Olyan amerikaias mind. 

És már csak ez az egy teljes napom van. Holnap este repülök haza...

Minden látomás véget ér egyszer... 

Kiegészítés - Walterhez 

Walty,Walty, saulty turkey...
Hiába mondták: "Mer' nagyobb vagy
a tyúkok szemét ne bökd ki!

És ne tégy úgy, mintha te lennél a baromfi udvar királya,
mer' Nóri a vacsorát
előbb-utóbb belőled csinálja!

És lila fejed sült vörösbe fordul,
gazdáid gyomra aznap este
többet biztos meg nem kordul!

Sebaj, betöltötted életed értelmét,
bár ezzel megerősítetted
sok-sok szárnyastársad félelmét.

Hogy nem vagy te más, mint kaja,
s finom kis mellednek köszönhetően
megtelik a tápláléklánc csúcsán lévők hasa.

A bejegyzés trackback címe:

https://norcifromnyc.blog.hu/api/trackback/id/tr212481471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása